Г. Иванов: Ще се самосезира ли прокуратурата по сигнали срещу депутатите Аталай и Стаматов?
Г. Иванов: Ще се самосезира ли прокуратурата по сигнали срещу депутатите Аталай и Стаматов? / netinfo
Да бъдат проверени прокурорите, които са прекратили преписки срещу кмета на Хасково е изводът в доклада на ДАНС, представен пред парламентарната комисия за борба с корупцията. Това съобщи днес градоначалникът Георги Иванов, който показа пред журналисти копие от списък с 14 разследвани и приключени без констатирани нарушения случаи. Сред тях са ремонтът на хирургичния блок, договорът с Интерлинк,галерията до театъра,продажбата на ТЕЦ-Хасково и други общински имоти. Документът препоръчва отново да бъде проверен договорът с фирма “Дусман”.

Депутатите Христо Бисеров, Рамадан Аталай и Иван Стаматов са поръчители на поредните проверки, заяви отново Георги Иванов и попита: “Ще се самосезира ли прокуратурата по сигнали за сделки с имоти и конфликт на интереси и срещу тях?”

 Хотелът в Текето е купен за 30 000 лева и само 6 месеца по-късно е деклариран със стойност близо 640 000 лева от фирма на сина на Рамадан Аталай, изпълнител на обекта е строителната фирма на Иван Стаматов, обяви градоначалникът. Иван Стаматов - член на парламентарната екокомисия, изпълнява проекти на екологичното министерство, а линията на близка до Рамадан Аталай транспортна фирма през Хасково е подписана не от кмета, а от транспортния министър, посочи още Георги Иванов.