/ iStock/Getty Images
На територията на областта се извършват засилени проверки за нелегален превоз на мигранти
Хванаха мъж, превозвал нелегални мигранти при опит да избяга от проверка в Хасковско, съобщиха от полицията.

На 6 юли, в хода на специализирана операция за установяване на лица, подпомагащи чужденци да пребивават незаконно в страната, служители от ОД на МВР-Хасково придобили информация за автомобил, превозващ мигранти.

Заловиха мигранти при акции в София

На изградено КПП на АМ “Марица“, пътен възел Димитровград-Хасково, униформени подали сигнал със стоп палка за проверка на автомобил.

Водачът обаче продължил движение, отбил за Димитровград и поддържал маршрут в посока Стара Загора. Колата била последвана от три патрулки с включени светлинни сигнализации, като своевременно са уведомени и служители на ОД на МВР-Стара Загора.

МВР

По време на движението, водачът многократно създавал реални предпоставки за реализиране на пътно произшествие. В района на село Средец колата катастрофирала и от нея изскочили водачът и 10 мъже, които направили опит да избягат, но бързо били заловени от служителите на реда.

Задържан е 22-годишен жител на кърджалийското ссело Миладиново, превозвал чужденците - самоопределили се като граждани на Сирия. По случая се води разследване.

На територията на областта се извършват засилени проверки за нелегален превоз на мигранти, влезли незаконно на територията на страната ни.