Свиленград, фестивал
Свиленград, фестивал / Община Свиленград
Продължава програмата на общината за Деня на Свиленград- 5 октомври. Спектакъл на откритата сцена до Стария мост на Марица ще имат възможност да гледат децата днес от 13 часа. С „Пипи Дългото чорапче” гостува великотърновският театър „Константин Кисимов”. От 17.30 часа в Ритуалната зала на общината ще е ежегодната церемония по връчване на наградата на Лайънс клуб „Свилена” „Подай ръка на доброто”. Веднага след това, от 18.30 часа, в залата на читалището е концертът на струнен квартет „Дестъни”.

На 3 октомври в Историческия музей ще бъде открито ново пано в Алеята на славата, посветено на родения в Свиленград Митрополит Герасим Струмишки. Мултимедийна презентация ще разкрие повече за живота на този радетел за утвърждаване на българщината. Забавното шоу „Талантите на Свиленград” ще започне на 3-ти от 17.30 часа в читалище „Просвета – 1870”. B нeгo мoгaт дa yчacтвaт вcичĸи на възраст от 3 до 103 години, ĸoитo cмятaт, чe ca интepecни, aтpaĸтивни и зaбaвни, ĸoитo имaт дapбa и иcĸaт дa я пoĸaжaт пpeд пyблиĸa, посочват организаторите.

Награждаване на победителите в Националния конкурс „Съхранена памет”, обявен от Исторически музей – Свиленград, ще се проведе на 4 октомври от 18 часа в музея. От 19 часа на площад „Пети октомври” ще започне Четвъртият фестивал на духовите оркестри.

Програма за Деня на Свиленград`2018
Община Свиленград

По традиция празничният ден – 5 октомври, ще започне с тържествена литургия за благоденствие на Свиленград в храм „Св.Троица”. Поднасянето на венци и цветя на връх Шейновец е обявено за 11.30 часа. От 15 часа с подкрепата на Ротари клуб ще се проведе общоградски крос за ученици за купа „Пети октомври”. Кулминацията на празничната програма е откриването на новата Общинска библиотека. Церемонията ще се състои от 18.30 часа.

На 6 и 7 октомври за четвърта поредна година фестивалът на старата градска песен „С песен от свила- минаха година” ще огласи салона на НЧ „Васил Левски -1933” в кв.”Кап. Петко войвода”.

На 8 октомври от 18 часа в новата библиотека ще се състои среща с поетесата Надежда Захариева.