/ РИОСВ-Хасково
Изложба от сувенири, предмети за бита и коледни играчки, изработени от отпадъчни материали по повод инициативата "Нов живот за отпадъците", ще бъде открита днес от 15 часа в залата на РИОСВ-Хасково. Инициативата е посветена на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която се провежда от 17 до 25 ноември.

Кампания за опазване на застрашено растение стартира читалището в Райново

Творбите от изложбата, които са над 100, ще бъдат използвани за благотворителни цели, част от тях за кампанията в помощ на бебето Борил от Хасково, а останалите ще бъдат предоставени на коледния благотворителен базар, който традиционно се организира в областната администрация.

Всеки, който при откриване на изложбата днес подпомогне лечението на бебето Борил със средства в благотворителна кутия, ще може да си избере уникален сувенир. Експозицията ще бъде на разположение на желаещите да я посетят от днес до 23 ноември.  

С над 100 творби в инициативата се включиха деца и ученици от: ДГ-21- Община Хасково, Обединени ученически общежития- Хасково, СУ "Васил Левски"- Хасково, НУ "Захари Стоянов"- Любимец, ОУ "Хр. Ботев"- с. Д.Ботево, общ. Стамболово, ДГ №18- Хасково, ПГДС "Цар Иван Асен ІІ"- Хасково, СУ "Св. П. Хилендарски"- Хасково, ОУ "Св. Кл. Охридски"– Хасково и Екоклуб "Приятели на природата" към РИОСВ - Хасково.

Всички те получиха грамоти от Регионалната екоинспекция за активно участие в инициативата.