Бивш затворник, представящ се за шеф на Държавната агенция по горите, опита да измами Горското в Ямбол
Бивш затворник, представящ се за шеф на Държавната агенция по горите, опита да измами Горското в Ямбол / netinfo

Полицията е арестувала 47-годишен мъж, който се представял за началника на Държавната агенция по горите. По този начин той искал да измами служителите на "Горско стопанство" - Ямбол.

Мъжът е родом от Етрополе. Той позвънил на ямболските служители, представил се за началника и заявил, че спешно му трябват 3 000 лева. Като място за предаване на парите той посочил хасковската автогара. Служителите обаче се усъмнили и подали сигнал до органите на реда.

След координация на полицейските служби в Ямбол и Хасково на автогарата е изпратен екип от икономическа полиция с автомобил на хасковското горско стопанство. Мнимият началник се появил около 17,15 часа и веднага бил арестуван.  

Оказва се, че арестуваният е рецидивист, който е лежал в затвора общо около 20 години. Извършвал е престъпления на територията на цялата страна. Съден е за изнасилване, пране на пари, изготвяне на  фалшиви документи, кражби, в това число и на автомобили, пласиране на фалшиви пари. Вече е установено, че задържаният е извършил и немалко измами, включително и телефонни, през последните години. В единият случай той дори се представял за министър.