конфискуваха цигари на митницата
конфискуваха цигари на митницата / Агенция "Митници"
19 200 къса контрабандни цигари задържаха при съвместна проверка митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.
Първо, на трасе „Входящи автомобили и автобуси" на ГКПП Капитан Андреево пристига микробус „Mercedes vito" с шведска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила, управляван от шведски гражданин, с турски произход, пътувала жена му и седемте им деца, едното от които пеленаче. Съпрузите  заявили,  че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано  за щателна митническа проверка. При нея под предната дясна седалка и в двете задни странични естествени кухини на  превозното средство, са открити 980 кутии цигари без валиден български акцизен бандерол.

Укритите цигари, както и автомобилът, послужил за извършване на нарушението са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.  

Само за първите три дни на месец септември митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 250 660 къса безакцизни цигари и 8 кг тютюн за пушене, съобщават от митницата.