Ангел Найденов: Оградата по българо-турската граница ще е готова през юни
Ангел Найденов: Оградата по българо-турската граница ще е готова през юни / Darik News
Ангел Найденов: Оградата по българо-турската граница ще е готова през юни
72366
Ангел Найденов: Оградата по българо-турската граница ще е готова през юни
  • Ангел Найденов: Оградата по българо-турската граница ще е готова през юни

Няма забавяне в изграждането на оградата по българо-турската граница и съоръжението трябва да бъде готово през месец юни. Това съобщи в Хасково министърът на отбраната Ангел Найденов. Над 8 км от 30-километровата ограда са готови към момента, а тя навлиза в най-пресечения терен и изграждането й тече по-бавно и заради климатичните условия, тъй като е трудно да влязат тежки машини, обясни той.

В Хасково военният министър Найденов откри социална кухня за ветерани, в която безплатно ще се хранят 30 от тях. 26 такива за над 1000 са предвидени по социалната програма „Признателност" на министерството, която се финансира от бюджета му, за цялата страна, съобщи министър Ангел Найденов.  

Ангел Найденов Оградата по българотурската граница ще е готова през юни
netinfo

На предстоящото заседание на МС във Варна ще бъдат разгледани и предложенията за изменение и допълнение на закона за ветераните от войните, които на практика разширяват прават им-безплатни лекарства, безплатно пътуване на инвалиди с над 90% и придружителите им, както и за първи път- приемане във ВУЗ на техни близки и наследници, посочи Ангел Найденов. Разчели сме необходимите финансови средства, те са предвидени в бюджета и не очаквам да има проблеми при гласуването на тези промени, посочи още министър Найденов.

Ангел Найденов Оградата по българотурската граница ще е готова през юни
netinfo

На среща с ветерани, военни от запаса и резерва в областна администрация-Хасково той отговори на поставени от тях въпроси, като подчерта, че не се предвиждат никакви промени за военното формирование в града. Възможностите патриотични организации да ползват сгради и помещения на министерството за дейността си бяха коментирани по време на срещата. 41 неправителствени организации работят в тази сфера и подготвяме наредба, която ще регламентира този въпрос, като предвиждаме 3 форми на подпомагане- финансова (с проекти), материална (с движими вещи до 10 000 лв.) и чрез предоставяне на сгради и помещения за военни клубове. Работи се и по облекчаване на достъпа до почивните домове и санаториално лечение, както и за намаляване на таксата в Дома за ветерани в с. Орешака, посочи още Ангел Найденов.