/ Дарик радио, Хасково
Двама адвокати, които са наети да защитават обвиняемият Васил Колев, който удари в главата полицай от Хасково, се оказа, че не са разбрали, че трябва да се явят на дело днес в 15.30 ч. Така техният клиент остана сам на подсъдимата скамейка пред състав на Районен съд Хасково.

Обрат по екшъна между роми и полицаи в Хасково, задържаха един

Стана ясно след проведен телефонен разговор от съда и защитниците Живко Чепишев и Здравко Чепишев, че те не са разбрали, какво дело ще се гледа днес срещу техния клиент и от колко часа ще бъде.

Освободиха ромите, нападнали полицаи в Хасково

Прокуратурата обвини Васил Колев за участник в мелето миналата седмица в ромския квартал на Хасково, за което съобщихме подробно. Според обвинението точно той е нанесъл удар в главата на полицая Димитър Кючуков, който бе изпратен след постъпване на сигнала за семеен скандал в кв. „Република”. Тогава група роми нападнаха автопатрул с брадви, сатъри и олуци, а полицията изнесе подробности за случая.

Полицай пострада при нападение в ромската махала на Хасково

Не така постъпиха обаче полицията и прокуратурата за още един участник, който бе обявен за издирване и бе в неизвестност няколко дни. Неговото изчезване стана причина за масирана акция в ромския квартал и полицията, и жандармерията бяха вдигнати на крак. За акцията бе давана подробна официална информация.

Васил Колев твърди, че е бит в полицията
Дарик радио, Хасково

Днес стана ясно, че 25-годишният мъж от димитровградското село Злато поле е бил издирен и освободен. Това до този момент обаче не е съобщено. Мъжът е свидетел по делото, каза лаконично пред Дарик радио обвинителят Христина Жисова. Защо информацията не е подадена и защо се укрива от медиите засега е неизвестно.

Говори полицаят, пострадал при нападение от роми в Хасково

Иначе дежурният съдия в Районен съд Хасково Васил Панайотов бе принуден да отложи гледането на мярката за неотклонение, защото Васил Колев остана без адвокат. Защитниците му заявили, че ще пътуват от Девин към Хасково, за да се явят на делото. Гледането според разпореждането на съда ще започне в 18 часа. Дотогава всички ще чакат и прокурор, и съда, и полицаите ангажирани с конвоя на Васил Колев.

Обвиняемият веднъж бе задържан за 24 часа и след това освободен. Тогава пред Дарик радио, той се оплака, че е бил бит в полицията и показа синини по гърба си. Кое е наложило разследващите да го освободят и след това отново да го задържат също не е ясно, защото отново липсва информация и от полицията, и от прокуратурата.