70-годишен с изгаряния при пожар в село Тракиец
70-годишен с изгаряния при пожар в село Тракиец / Дарик радио, Хасково

38 произшествия през уикенда са записани в информационния бюлетин на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". 70-годишен мъж от хасковското село Тракиец е с изгаряния след пожар. В 00:19 ч. снощи с 2 автомобила от РСПБЗН - Хасково са гасили пожара в сграда, обособена за телета, която е изоряла, както и 8 животни, 5 птици и един едър рогат добитък плюс 4 куб. м. дърва за огрев.

70годишен с изгаряния при пожар в село Тракиец
netinfo

8 са били пожарите, нанесли материални щети. По-рано вчера- в 17:10 ч., с 1 автомбил на РСПБЗН-Хасково и един на УПБЗН-Минерални бани са гасили пожар от късо съединение, при който са изгорели 100 кв. м. покривна конструкция, 14 птици, 4 броя бяла техника и 40 м. ел. кабели, като са  спасени две сгради в двора на бившето училище, общинска собственост, в който живеел мъж със семейството си.

Техническа неизправност е изпепелила зърнокомбайн и 2 дка пшеница в землището на с. Шишманово, късо съединение е причинило пожар в трафопост в индустриалната зона на Харманли, също заради късо съединение в ел. стълб за изгрели 200 дка пшеница по пътя за с. Георги Добрево след  Любимец, където намесата на огнеборците и спасила 260 дка посеви.

25 са били пожарите в нерегламеентирани сметища и сухи треви, които не са нанесли материални щети.

5 аварийно-спасителни дейности, помощни операции и дежурства са записани също през уикенда, като в 14:20 ч. в събота от РСПБЗН - Свиленград са спасявали бедстващо дете в река Марица. 12-годишното влязло във водите й заедно със свои приятели, след което се уплашило да измине обратния път и останало на отстровче в реката, за което останалите деца сигнализирали в пожарната.