Още една обновена сграда в центъра на Любимец
Още една обновена сграда в центъра на Любимец / Община Любимец
6 729 692 лв. е бюджетът на община Любимец за 2017 година, приет единодушно от присъствалите на сесията 16 съветници. Очакваните приходи с държавен характер са 3 645 649 лв., а от местни- 3 084 043 лв., като заложените от имуществени данъци средства са 403 000 лв. и неданъчни в размер на 1 216 900 лв.
Като второстепенни разпоредители на делегиран бюджет са обособени 4 учебни заведения и една детска градина, с групи в селата Лозен и Малко градище. Издръжката на детското заведение е в размер на  180 581 лв. и се финансира с общински приходи.  
За "Здравеопазване" са заделени 380 665  лв., от които със 74 400 лв. ще се финансира издръжката на детска ясла и детска млечна кухня.
За "Култура и спорт" са предвидени 262 538 лв., като сумата включва възнаграждения на персонала и поддръжка на спортни бази и площадки, както и субсидия на лицензираните спортни клубове по волейбол, борба и тенис.
290 200 лв. е целевата субсидия за капиталови разходи. Сред планираните обекти са проектиране за: преустройство и ремонт на част от детска ясла в обществена кетъринг кухня за социално слаби, детски градини, домашния социален патронаж и административна част, преустройство на военен стол в пенсионерски клуб, кръгово кръстовище с прилежащ терен на ул. ,,Л. Каравелов”,  ул. ,,Христо Ботев” и ул. ,,Републиканска” и изграждане на автобусна спирка, ремонт на туристически информационен център и  туристическа база в с.Малко Градище, изграждане на видеонаблюдение в Любимец  и др.
За ремонт на улици и съоръжения са предвидени 436 668 лв. С тях ще се направи продължение на улица „Граф Игнатиев”, в частта между ул. ,,Бяло море” и ул. ,,Златица” и  изграждане на прилежащ паркинг зад сградата на пощата, новопроектирана улица между ул. ,,Цар Симеон” и ул. ,,Републиканска”, ремонт на тротоари на улица ,,Шар планина” от бул. ,,Одрин” до бул. ,,Марица”, прилежаща улица към Детска ясла в гр.Любимец-паркинг и тротоари  и др.
Като реалистичен и добре структуриран определи бюджета кметът на Любимец Анастас Анастасов. Той подчерта, че капиталовата програма за 2017 г. на общината е изключително амбициозна и при изпълнението й градът ще придобие по-добър облик.