50-годишнина чества алпийският клуб в Димитровград
50-годишнина чества алпийският клуб в Димитровград / netinfo

С фотоизложба и юбилейна среща от 18 ч. днес в зала „Асен Крайшников” клуб „Хеброс” ще отбележи 50 години алпинизъм в Димитровград. Искаме да се съберем различни поколения, свързани с алпинизма тук, да си разкажем, припомним, за да се знае, че алпийският дух е жив в нашия град, съобщи един от организаторите- Христо Тодев.

Колебаехме се дали да реализираме планираните инициативи по повод юбилея след инцидента с нашия колега Митко Попов в планината Проклетия в Албания. Заедно с него решихме, че  неизбежните рискове и лоши моменти не трябва да пречат да се популяризира алпинизмът, да се знае, че алпийският дух е жив и винаги ще има хора, които да мечтаят и да избират най-трудните пътища за преодоляване на границите вътре и извън нас, коментира той.
Поканили сме наши приятели, а и колеги от други алпийски клубове, с които през годините сме споделяли една и съща "болест", както и участници в секцията преди години, които успяхме да издирим. Някои от тях ни помогнаха много за фотоизложбата, като ни предоставиха свои архивни снимки, разказа още Христо Тодев.

За Димитровден от 11 ч. на стената до въжения парк „Питър Пан” клубът организира и състезание за деца по повод юбилея. То ще протече в 3 възрастови групи, като за победителите са осигурени и награди.