32 населени места без ток в Хасковско. Следят нивата на реките
32 населени места без ток в Хасковско. Следят нивата на реките / Darik News, архив

32 населени места в област Хасково продължават да бъдат без електричество, информират от областна администрация. Аварийните екипи продължават да работят, като най-критична е ситуацията в общините Стамболово и Ивайловград. През вчерашния цен всички населени места от община Маджарово останаха без ток, но аварията бе отстранена и електрозахранването- възстановено, уточняват от областната управа.

Нивата на реките в региона се следят непрекъснато и по данни към момента задържат нивата си. Има информация за незначително покачване от 1-2 см на река Марица при Пловдив и Първомай, но ако не настъпи бързо снеготопене, водите й няма да достигнат критичните точки при Свиленград и Харманли, уточняват още от областната администрация. Реката е прехвърлила точката на наблюдение, но нивото й се следи и при Димитровград, като засега няма никаква опасност за населението на територията на Хасковско, уверяват от областната управа.

Остава затворен пътят Димитровград-Симеоновград, където река Мартинка преля на 7 март. Вече е отворен пътят от Симеоновград за с. Троян. Край с. Стойково водата се е оттеглила от пътя, но все още има заляти дворове. Причината е топенето на снеговете уточняват от хасковската областна администрация.