/ iStock/Getty Images
Напълно излекувано е момче на 12 г.
За последното денонощие на територията на Хасковска област, са диагностицирани 11 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, а един е излекуван, съобщиха от Областния кризизен щаб.

Зам.-кмет на Хасково и служител в общината с коронавирус

Сред далите положителни проби са мъж на 49 г. от община Любимец, медицинско лице, и двама мъже на 51 и 49 г. от община Хасково, друг персонал към Центъра за спешна медицинска помощ-Хасково.

Заразена е и жена на 52 г. от община Минерални бани, медицинска сестра към МБАЛ-Хасково, която е настанена за лечение в инфекциозно отделение. Положителен резултат е отчела и пробата на начална учителка от ОУ "Пенчо Славейков"-Димитровград.

Няма нови случаи на коронавирус в Хасковско

61-годишната жена от община Димитровград, е преподавателка на втори клас.
Тя не е била на работа от 30 септември, но въпреки това учениците са поставен под карантина и минават на дистанционно обучение, а на училището е извършена крайна дезинфекция по предписание на РЗИ.

Напълно излекувано е било момче на 12 г. от община Хасково. Според статистиката, случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към днешна дата, са 291 души. Хоспитализирани в различни болнични заведения са 20 души от областта.

На домашно лечение са 58 човека, починали са 22-ма, а напълно излекувани са 191 души.