Женският футбол в Дряново се възражда
Женският футбол в Дряново се възражда / Община Дряново

Община Дряново бе домакин на оспорвано състезание, в което участие взеха отборите на „Болярки” (В. Търново), Дунав 2010 (Русе ), „Светкавица (с. Градещница) и Женски Футболен Клуб - Варна. Организатор на спортното събитие е Българския футболен съюз и в частност Аматьорската футболна лига.

„Този турнир се провежда за трета поредна година в България  и е част от календара на УЕФА”, сподели секретарят на АФЛ Сашо Шатровски.

Той добави, че е изключително доволен от добрите условия и с удоволствие ще поеме организацията на още спортни събития и спортни форуми.

Дряново има традиции в развитието на женския футбол. Днес, от изявлението на Валентин Христов - представител на УС на Аматьорската футболна лига, стана ясно, че е в процес на сформиране футболен клуб за момичета „Асенева крепост”.

Той се ангажира да стане спонсор на отбора и отбеляза, че след проведените разговори с ръководството на Общината, е убеден, че възраждането на женския футбол в Дряново ще е факт съвсем скоро.

Женският футбол в Дряново се възражда
netinfo

Кметът на Дряново, инж. Мирослав Семов и Председателят на Общинския съвет Тодор Георгиев, наградиха  участниците и изразиха своето задоволство, че Дряново е съорганизатор и домакин на такъв форум и увериха, че екипът им работи активно общината да се превърне в център не само на национални, но и на международни спортни събития.

Семов и Георгиев заявиха, че в близките дни ще се срещнат с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, за да уточнят довършителните работи по Спортната зала и изграждане на ново спортно съоръжение в село Гостилица.