белезници
белезници / iStock/Getty Images

Обявен за международно издирване с европейска заповед за арест български гражданин ще ни бъде предаден от Британските съдебни власти, по искане на Районната прокуратура в Габрово.

Д. К. е търсен със заповед за арест, издадена на 2 октомври миналата година от Районна прокуратура – Габрово, след като се е отклонил от правосъдие на територията на Република България.

Мъжът, заподозрян в опит за изнасилване в Шамбери, ще бъде предаден в ръцете на френското правосъдие

Спрямо него има влязла в сила присъда, която следва да изтърпи. Осъден е за това, че на 19.10.2017 г. в Габрово, управлявал лек автомобил след употреба на канабис – една година лишаване от свобода, при строг режим и глоба в размер на 500 лв. и е лишен да управлява МПС за срок от една година.

Със същата присъда спрямо Д.К., е приведено в изпълнение и отложеното му наказание по присъда на Окръжен съд Габрово – две години лишаване от свобода при строг режим.

Наложеното наказание е за това, че 10.03.2015 г в Габрово, без надлежно разрешително държал в ползвания от него автомобил високорискови наркотични вещества.

Холандец, издирван с Европейска заповед за арест, е задържан в Габрово

След отклоняването си от правосъдието у нас, габровецът бил установен на територията на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, където бил задържан.

В изпълнение на издадената европейска заповед за арест на Района прокуратура – Габрово, издирваното лице ще бъде предадено на българските съдебни власти, за изтърпяване на наложеното му наказание лишаване от свобода.