/ Община Добрич
Затворена за движение е улица „Малина“ в Габрово, част от път III-5004 Чехлевци – Велчевци (от км 10+940 до км 11+829). Там текат ремонтни дейности, които налагат въвеждането на обходен маршрут – през улици в урбанизирана територия на Габрово. Това съобщиха от Областно пътно управление – Габрово.

Времето в региона е ясно, настилките са сухи.

Полицейски патрули са разположени в по-критичните участъци, с концентрация на ПТП. Те следят за правилното протичане на движението и спазване на закона. Ограничено е преминаването на автомобили с ширина над 3.3 метра по пътя между селата Кормянско и Малък Вършец.

Причината е стеснен участък при моста над река Крапец. На мястото е поставена необходимата сигнализация. От Областно пътно управление – Габрово съобщиха, че реконструкцията на пътя ще продължи до края на месеца.

Обходният маршрут е по път III–401 Граница Ловеч – (Кормянско-Малки Вършец) за ППС над 3,30 м, при км 46+800 по общински път до III–403 в село Малки Вършец. Движението по път III-6072 Селище – Стоките при км 11+675 се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък на асфалтовата настилка.

Поставена е необходимата сигнализация. Срокът за укрепването е до 31 октомври.
Агенция "Фокус"