Вицепремиерът Зинаида Златанова обяви кампанията Научени уроци
Вицепремиерът Зинаида Златанова обяви кампанията Научени уроци / Dariknews.bg

Стартира кампанията „Научени уроци“, която е в полза на настоящи и бъдещи бенефициенти. Инициативата е под егидата на Зинаида Златанова – заместник министър-председател и министър на правосъдието.

Областен информационен център - Габрово представи кампанията, която ще се проведе в периода юли-октомври 2013 г. Стратегическата й цел е да се подобрят процедурите за изпълнение на проекти, финансирани по оперативни програми. Важна цел е да бъде подобрена комуникацията „бенефициент – Управляващ орган“ и да бъде формирана обществена позиция по проблемите на бенефициентите.

„Научени  уроци“ ще се проведе в три фази.

Първата се състои в провеждне на проучване /на база разработена анкетна карта/ сред бенефициентите от областта. Целта е да се постигне максимално покритие на всички видове бенефициенти по всички програми. Анкетните карти са анонимни, а начина за попълване е свободен – т.е. на място в офиса се попълва собственоръчно от бенефициент, чрез изпращане по електронна поща или в офиса на самия бенефициент.

След обобщаване на резултатите Областен информационен център – Габрово ще организира дискусии, поне две кръгли маси, на които ще се обсъждат общите проблеми при изпълнението на проекти.

Последната фаза е представянето на препоръките от дискусиите на всички Управляващи органи и вицепремиера на България, вземане на решение на централно ниво за отправените предложения, мнения и препоръки.