За ден на траур на територията на община Габрово е обявен 28 август. Това съобщи кметът на Габрово Таня Христова на страницата си във фейсбук. 

В рамките на траурния ден всички национални и общински знамена ще бъдат свалени наполовина, посочва в изявлението си кметът. 

Тежка катастрофа отне живота на четирима души край село Българене

Изразявам своето дълбоко съжаление за трагичния пътен инцидент, при който беше отнет живота на четирима наши съграждани и поднасям своите най-искрени съболезнования на техните близки и приятели. Думите са безсилни да утешат скръбта за такава тежка загуба, особено когато изпращаме млади хора“, написа Христова. 

Припомня ме, че при инцидент станал между лек и товарен автомобил на мокър път снощи на главния път София – Варна, на място загинаха водачът и трима пътници от колата, на възраст 18, 51 и двама на 47 години, от Габрово. Още един бе откаран в ловешката болница. Той е без опасност за живота, с гръдна травма, информираха от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч. Организацията на привържениците на Професионален футболен клуб „Левски“ (ПФК „Левски“) в Габрово „Сините Габрово“ отправиха апел за набиране на средства, които да бъдат предоставени на семействата на загиналите и пострадали в катастрофата привърженици на ПФК „Левски“.   
Радослав Първанов/БТА