В четвъртък и петък забраняват движението на  тежкотоварни автомобили
В четвъртък и петък забраняват движението на тежкотоварни автомобили / DarikNews.bg, архив

В четвъртък и петък, когато се очаква ново влошаване на времето и валежи от сняг, ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили. Това ще бъде направено с превантивна цел, така че да се избегнат ситуации с аварирали камиони, които блокират пътното платно и снегопочистващата техника. От пътната агенция уточниха, че ще бъдат направени проверки на пътноподдържащите фирми, за да е сигурно, че са в готовност за влошаващото се време.

Планира се заедно с пътна полиция за очакваните снеговалежи в четвъртък и петък превантивно да бъде ограничено движението на товарните автомобили, което ще бъде оформено и като изрична заповед. Препоръчва се на всички, когато има усложнена метеорологична обстановка, да шофират с повишено внимание, а най-добре е да се информират или чрез мобилното приложение на АПИ, или чрез телефон 0700 130 20 за условията по маршрута, по който ще пътуват, за да направят своята преценка дали точно в окото на бурята да направят своето пътуване или да изчакат няколко часа, за да може тази обстановка да бъде овладяна.

Зимата си намери верни помощници

Общинско предприятие „Благоустрояване" има ангажимент за почистване на всички пътища в град Габрово. Дружеството разполага с 27 машини, от които 7 са малки тракторчета. Препоръката на екипа на предприятието е при възможност да не се излиза с автомобил, както и да не се паркира на места, където да се пречи на почистването на пътното платно.