Увеличават се посетителите в ОИЦ Габрово
Увеличават се посетителите в ОИЦ Габрово / ОИЦ Габрово

Областен информационен център - Габрово вече посреща гражданите в почти напълно оборудван нов офис. Мулти тъч скрийновете в залата на ОИЦ - Габрово, както и попълнената с литература за европейските проекти и програми библиотека, са на разположение на заинтересованите от всички икономически сектори лица. Всеки, който желае, може да получи както информация за точно определена програма или мярка, така и помощ в търсене на най-подходящото финансиране за конкретна идея. Всички новости бяха представени днес в офиса на ОИЦ пред медиите от областта.

ОИЦ - Габрово се превърна в основен източник на информация за Структурните и Кохезионния фонд на Европейския съюз, както и политиката на сближаване на Република България. От началото на своето съществуване до момента се наблюдава нарастващ интерес към услугите, които предлага Областния информационен център, подчерта неговият управител Маринела Събева.

Увеличават се посетителите в ОИЦ Габрово
netinfo

Статистиката показва, че посещенията, отговорите на въпроси от граждани и фирми, както и организираните събития нарастват с всеки следващ месец, като само за ноември центърът е посетен от 42 граждани, отговорено е на 98 въпроса и са проведени 5 събития. Общо за целия период на работа на центъра посетителите са 198, отговорите на въпроси са 311, а организираните събития - 13.

По време на срещата днес екипът на Областен информационен център - Габрово представи и актуалните към момента схеми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", както и предстоящите за отваряне процедури.

На 30 ноември предстоят информационни събития в Трявна и Габрово, на които ще гостуват представители на Агенция по заетостта.