Тунелът под Шипка е пряко потърпевш от Закона за държавната собственост
Тунелът под Шипка е пряко потърпевш от Закона за държавната собственост / 100 вести

Тунелът е пряко потърпевш от Закона за държавната собственост, коментира пред "100 вести" депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов. Вчера парламентът прие на първо четене промените в Закона за държавната собственост, които осигуряват бързо отчуждаване на имотите при строителство на пътища, магистрали и метро и защита на отпуснатите за тях средства от европейските фондове. Чрез промените в Закона за държавната собственост се цели ускоряване на процеса на изграждане на значими за обществото национални обекти, казва Михов.

Добромир Валачев е новият регионален председател на политическа партия „Демократи за силна България“ - Габрово. Той беше избран на областна конференция на партията, която се проведе на 19 ноември, съобщава в публикация на първа страница изданието.

Проф. д-р Лудвиг Хилмер – ректор на Висшето училище в Митвайда, Германия, е най-новият носител на престижното звание „Доктор хонорис кауза“ на габровския Технически университет. Освен тази водеща статия, вестник "100 вести" отделя цялата последна страница на честванията, посветени на 50 години Технически университет в Габрово.