Снимка:
Снимка: / actiongraphers.com

Теодор Кабакчиев (WINBET, Екстрийм Рейсинг, КТМ) увеличи преднината си в генералното класиране на клас „Профи“ след първите два навигационни етапа от международната хард ендуро надпревара SIX DAYS CRAZY JOB 2019. Шампионът на България отвя конкурентите си и има огромен аванс от 4:04:09 часа пред втория Томас Бодер от Австрия (Beta).

Общото време на Теодор от пролога и двата навигационни дни из живописните терени на Стара планина е 9:01:07 часа. Трети във временното подреждане е друг австриец Освалд Пейр (КТМ), който е на минута и 32 секунди от Бодер.

Габровският „Екстрийм Рейсинг“ има и още един лидер в надпреварата и това е Габриела Мартинова (КТМ). Тя води убедително при дамите, като авансът ѝ в средата на състезанието е 54:18.1 минути пред втората Лени Биндер (Румъния, КТМ). Трета е Уенди Елис-Смит (Великобритания, КТМ), изоставаща с повече от 2 часа в общото време от Мартинова.

При „Сеньори“-те (над 45 години) Габриел Тотев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) се движи втори на нищожните 3 секунди в общото време от австриеца Клаус Хюмер (Шерко), а в клас „Стандарт“ Десислав Василев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) е трети на близо 19 минути от лидера Ерай Рамзи (Бета).

Общо 120 пилоти участват в 12-то издание на SIX DAYS CRAZY JOB 2019. Сред тях са състезатели от България, Австрия, Великобритания, Испания, Португалия, Германия и Румъния. На старт в България за поредна година са и организаторите на световно известното Ерзбергродео, начело с идеолога му Карл Катох (КТМ, Австрия), които обожават това състезание.

Днес е почивен ден за участниците, а в четвъртък и петък предстоят още два навигационни етапа.

Източник: sport-gabrovo.com