Съдят габровец, опитал да убие мъж със сап в главата
Съдят габровец, опитал да убие мъж със сап в главата / Sofia Photo Agency, архив

Продължава съдебното следствие по наказателно дело за опит за убийство на мъж от Габрово.

Подсъдим е С. Ч. от Габрово, обвинен от Окръжна прокуратура в това, че на 23 август 2014 г., около 19:30 ч. на ул. „Батак", при условията на опасен рецидив, направил опит умишлено да умъртви 58-годишен мъж.

Той му нанесъл удар с дървен сап в лявата челно-слепоочна област на главата, причинявайки му черепно-мозъчна травма, при която смъртта на пострадалия не е настъпила, поради навременно оказаната му специализирана медицинска помощ.

Съдебният състав с председател съдия Попов, разпита трима свидетели и изслуша вещите лица, изготвили петте експертизи от досъдебното производство. В хода на съдебното следствие бяха изслушани и звукозаписите от постъпилите на телефон 112 сигнали за инцидента.

С оглед съдържанието на звукозаписите и предвид становищата на страните съдът допусна в качеството на свидетели две лица, които не са разпитвани до момента.

В следващото съдебно заседание (насрочено за 14 март 2016 година) трябва да бъдат разпитани и допуснатите по-рано, но неявили се още двама свидетели. За обективното изясняване на обстоятелствата по делото съдът назначи и съдебно-психиатрична експертиза на малолетен свидетел.