Светлин Русев разплака Ива Николова
Светлин Русев разплака Ива Николова / 100 вести

Светлина Русев откри изложба на Кольо Николов. Водещата статия на вестник „100 вести" разказва за събитието. Словото на академика разплака дъщерята на художника Ива Николова - поет и публицист.

„Не знам къде сега се скита свободната душа на Кольо Николов, но дано някак до него стигне днешният ден с тази изложба. Изкуството му е живо, има свой дом и приятели, кои- то го разбират и обичат. Нещо повече - днес преоткриваме истинския Никола Николов", с тези думи големият български художник академик Светлин Русев разплака дъщерята на художника Никола Николов Ива Николова при откриването на ретроспективната изложба в галерия „Христо Цокев" снощи. Светлин Русев дойде специално в Габрово, за да открие експозицията, посветена на 90-годишнината от рождението на своя колега и приятел

В друга статия от първа страница „100 вести" информира, че над 90 човека са участвали в отбелязването на Деня на християнското семейство на 21 ноември от читалище „Дядо Стойно - 1927". По традиция специално внимание е отделено на „златните" юбиляри.

Изданието не пропуска да публикува новината за издадената вчера присъда, свързана с убийството в габровското село Чукили. 18 години затвор при първоначален строг режим е наказанието на 24-годишния Красимир Г. от Габрово, който вчера беше признат за виновен в умишлено убийство. Делото беше разгледано от разширен състав на Окръжен съд-Габрово, с председател съдия Диана Василева и докладчик съдия Благовеста Костова.

Вестникът предлага интервю с инж. Деян Дончев, технически експерт в Звеното за управление на проекта „Габрово - инвестиции за изграждане на съвременна градска среда": Той гарантира, че „изпълнението на Източната улица е в график, а работата по тунела ще продължи и през зимата".