/ / iStock/Getty Images
Студент отива на съд за опит за убийство на брат си. Престъплението е извършено през лятото на миналата година. 

Окръжна прокуратура-Габрово предаде на съд В.Г., който е обвиняем за това, че на 26.07.2019 г., около 03,30 часа, в стая в апартамент, направил опит умишлено да умъртви Я. Г., като го ударил с нож, причинявайки му прободно-порезна рана на лявата странична област на шията, което е можело да доведе до бърза смърт на пострадалия – престъпление по чл. 115 и вр.  чл.18, ал.І от НК.

20 години затвор за мъж поръчал двойно убийство в Габровско

Обвиняемият е студент и междувременно работи. Живее с родителите си и по-малкия си брат – пострадалия Я. Между двамата братя имало неразбирателство, като Я. ревнувал брат си и му завиждал. В честите конфликти между двамата, надделява по малкия син, който бил физически по-здрав и тренирал бокс. На 25.07.2019 г., Я. отишъл в стаята на брат си да му иска пари, двамата се скарали и се сбили. В резултат на сбиването, на обвиняемия  било насинено окото, което наложило да не ходи на работа. По късно през деня, братята се засекли в кухнята, скарали се отново, като Я. се опитал да души с ръце брат си, но майка им успяла да ги разтърве.

Парадокс: Жена от Габрово получи акт за собствената си смърт от Германия

През нощта на 26.07.2019 г., обвиняемият  решил да отиде в стаята на брат си да се разберат. Виждайки го да спи, го ударил с юмрук в лицето. Я. се събудил и тръгнал да става, но В. взел намиращ се близо керамичен нож и нанесъл един удар с него в лявата част на врата на Я., причинявайки му прободно-порезна рана на шията. След удара обвиняемият напуснал жилището.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.