Спортните бази в Малта предлагат възможности да се тренира професионално
Спортните бази в Малта предлагат възможности да се тренира професионално / netinfo

Изиграха се два мача, част от подготвителния лагера на ФК „Янтра 1919”. В първия, юношите младша възраст завършиха 1:1. За постигнатото реми, Йонко Косев отбеляза гола за габровци.В късния мач, Кристоф Петров отбеляза един от двата гола, още в самото начало.

Как минава престоят ви в Малта, тук сте вече трети ден?

Йонко: Първото и най-важно нещо, което ме впечатли тук е организацията на целия процес. Тя е на много по-високо ниво от България. Чувствам се добре и за сега всичко върви гладко с подготовката на отбора ни.

Кристоф: Освен организацията, също така, спортните бази са на високо ниво, където може да се работи и тренира професионално. Престоят ми тук минава много добре, вече имаме и по един изигран мач.

Йонко, ти игра в отбора до 17 години, а Кристоф до 19 години и дори вкарахте по един гол, какви са мненията ви за мачовете вчера?

Йонко: Да, ние играхме срещу юношеския национален отбор на Малта. Излязохме срещу противници, които искат да се докажат, тъй като това е национален състав. Играхме добре и стегнато, видя се, че стояхме добре и организирано на терена. Доволен съм от изиграния мач.

Кристоф: Ние бяхме по-организирания отбор на терена, успяхме да овладеем положението в мача и това доведе и до крайния успех. Доволен съм от представянето ни, отбелязахме два гола.

През цялото време и на двата мача духаше силен вятър, повлия ли на играта?

Йонко: Да, определено това беше трудност по време на играта ни, но въпреки всичко успяхме да намерим начин да се климатизираме.

Кристоф: Вятърът със сигурност не ни помогна. Но да не забравяме, че и двата отбора играха при едни и същи условия, каквото беше за нас, такова беше и за противниците ни.