Сираков и Иванова присъстваха на откриването на ремонтирани за 4 млн. лв. сгради от образователната инфраструктура
Сираков и Иванова присъстваха на откриването на ремонтирани за 4 млн. лв. сгради от образователната инфраструктура / ПП ГЕРБ

Народните представители от ГЕРБ Николай Сираков и Иглика Иванова-Събева бяха гости на откриването на изцяло реновираните 9 сгради – училища и детски градини в Севлиево.

Лентата прерязаха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

„Още преди дни с премиера и министъра на регионалното развитие и благоустройството още веднъж дадохме фокуса на правителството да инвестираме в бъдещето и това да са нашите деца чрез различни възможности – чрез подобряване на материалната среда и на учебния процес. Общо 624 млн. лв. са ресурсите, с които разполагаме за финансиране на училища и детски градини“, каза по време на откриването на ремонтираните сгради в Севлиево заместник-министър Деница Николова.

Сградите са основно ремонтирани по проект „Енергийна ефективност на образователната инфраструктура в град Севлиево”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Обновените обекти са СУ „Васил Левски“, Основно училище „Христо Ботев“, Основно училище „Стефан Пешев“, детска градина „Радост“ 1, детска градина „Слънце“ 3, детска градина „Щастливо детство“ 1, детска градина „Щастливо детство“ 2, детска градина „Слънце“ 1 и детска градина „Пролет“ 2.

Проектът е на стойност над 4,6 млн. лв.

С други 4 милиона ще бъдат ремонтирани две габровски училища „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Цанко Дюстабанов“

„Над половин милиард за ремонт, саниране на училища и детски градини са предвидени за цялата, като за първи път ще се правят и спортните съоръжения - площадките на двора или физкултурните салони“, уточни народният представител Николай Сираков.