Шофьорът, който нахлу с такси в Общината, обжалва присъдата си
Шофьорът, който нахлу с такси в Общината, обжалва присъдата си / Nova

Окръжният съд в Габрово ще гледа в сряда дело за нахлуването на мъж с такси в сградата на Община Габрово. То е образувано по жалба на Людмил Шенков  против присъда на Районния съд. Жалбоподателят е осъден на 2 години лишаване от свобода – условно, с 4 години изпитателен срок, за хулиганство, противозаконно унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Първоинстанционният съд го е признал за виновен в това, че "на 2 март 2013 г. около 00,05 ч. на пл.”Възраждане” в Габрово, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и отличаващи се с изключителна дързост, като проникнал със собствения си лек автомобил през главния вход в сградата на Община Габрово, паркирал го във фоайето и запалил превозното средство".

Людмил е признат за виновен, че противозаконно унищожил входни врати и механизъм за автоматично затваряне на врата и повредил преграда от тръбна конструкция за допуск на граждани, с което на Община Габрово са причинени щети в размер на общо 2 342,80 лева.

С обжалваната присъда Людмил Шенков е осъден да заплати на Община Габрово обезщетение за имуществени вреди в размер на 2 342,80 лв., ведно със законната лихва от датата на увреждането до окончателното изплащане на сумата.