Снимка:
Снимка: / sport-gabrovo.com

Нов сериозен успех постигна габровският тенис талант Михаела Цонева. Състезателката на клуб „Кристи“ (Дряново) спечели титлите на сингъл и двойки на международен турнир за състезатели до 16 години от трета категория на Тенис Европа. Надпреварата се проведе на кортовете на TK "Спорт Палас" в град Сливен.

Девора Аврамова е Балкански вицешампион

На сингъл (единично) Михаела стигна до първото място с пет последователни победи, като и в петте срещи не даде сет на съперничките си. Поставената под №1 в схемата габровска тенисистка елиминира на старта Симона Ангелова от Македония (6:3, 6:0), след това отнесе квалификантките Каролина Раица от Полша (6:1, 6:1) и Полина  Георгиева (6:2, 6:1). На полуфиналите Михаела се справи и с молдовката Юлия Герман (7:5, 6:0), а в двубоя за титлата надигра Мария Танева от ТК „Августа Траяна“ със 7:5, 6:2.

Росица Бакърджиева е получила Купата на Световната хандбална федерация

Общо 40 състезателки участваха в турнира. Сред тях бяха тенисистки от Русия, Турция, Полша, Израел, Швеция, Гърция, Румъния, Македония, Молдова и България.  

Успехът на Михаела в Сливен беше пълен, след като тя триумфира и в надпреварата при дуетите, в партньорство с Мария Танева. Двете преодоляха двойки от Гърция и България по пътя си към финала, а в мача за първото място победиха Марина Магай (Русия) и Екатерина Малай (Молдова) с 6:0, 6:2. Това беше втори успех за Цонева и Танева при двойките в турнир от веригата Тенис Европа тази година. Те триумфираха и надпреварата проведена в Свиленград в края на април.

Източник: sport-gabrovo.com