С много награди се завьрна от Италия вокална формация ,,Upstream voices“
С много награди се завьрна от Италия вокална формация ,,Upstream voices“ / Формация ,,Upstream voices“

Вокална формация Upstream voices спечели най-голямата награда ,,Гран-при" при вокалните изпьлнения по време на IV Международен фестивал на изкуствата ,,Орфей в Италия", съобщи рьководителят на групата Ценка Горалова. Конкурсът се проведе в курорта Лидо ди Йезоло, близо до Венеция. Фестивалът на изкуствата се организира от Арт-центьр, ,Кьрнолски"сьс сьдействието на Асоциация ,,I.T.A.CA" под патронажа на Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия, Община Йезоло, почетните консули на Бьлгария, Сьрбия, Литва, Украйна за район Венето, Италия.

Вокална формация ,,Upstream voices" участва по покана на Снежана Полихронова- Кьрнолски- артистичен директор и главен организатор на фестивала. В него участваха над 500 деца и младежи от 5 до 25- годишна вьзраст от Италия, Дания, Швеция, Литва, Румьния, Малта, Русия, Грузия, Полша, Македония и Бьлгария. В танцовата надпревара ,,Гран-при" заслужено спечелиха полските танцьори от група ,,Мак".

Възпитаничките на Ценка Горалова впечатлиха международното 10- членно жури с председател Валерий Лихачов- представител на Дания,с блестящите си изпьлнения на песните,, Ладо ле" на композитора Стефан Димитров и ,,Мishelle"- популярен хит на Бийтьлс в сьвременен аранжимент на Валери Костов.

Флория Цанкова получи пьрва награда в трета вьзрастова група и специалната награда ,,Димитьр Кьрнолски". Тя изпълни песните,, Луда Гана" на композитора Валери Костов и ,,Show me how you Burlesque" из репертоара на Кристина Агилера.

Стела Георгиева се завьрна с първа награда в четвърта вьзрастова група с изпьлнение на песните,, Грозданка" в аранжимент на В. Костов и ,,Камино". Яна Димитрова спечели втора награда в най-голямата по брой втора възрастова група до 13 г., в конкуренция с 23 деца. Яна е на 11 години и е най- малката участничка в категорията си. Тя получи специални поздравления за изпълнение на песните ,,Жена на всички времена" и ,,Hit the road Jack" от представителите на Македония и Полша в журито. С дипломи, медали и сувенири се завърнаха всички наградени деца.