полиция
полиция / БГНЕС
Във водещата си статия от днес вестник „100 вести" цитира думите на Иван Гешев, ръководител на Специализираната прокуратура, казани на пресконференция в София. 

Офицер от полицията в Габрово е обвинен, че е осигурявал регистрацията на присвоени коли в местния КАТ

„Преценяваме, че от Областната дирекция на МВР в Габрово се опитаха да създадат затруднения на нещата, които Специализираната прокуратура трябваше да свърши.“

Двама от задържаните след акцията в Габрово остават в ареста

Авторът на публикацията Ружа Любенова уточнява, че изказването му е по повод ареста на офицер от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР - Габрово, обвинен в регистриране на крадени коли. Гл. инсп. Мирослав С., началник група „МПС, водачи и административно-наказателна дейност“, беше арестуван и откаран в София в петък, 20 юли.

Арестуваха полицаи, разследват ги за незаконна търговия с коли

Вчера пред „100 вести" срещу тези упреци са се обявили редови служители от Областната дирекция на МВР в Габрово. Те нямат право на официални изявления, затова се спестяват имената им, но не и техните думи:

„Напротив, съдействахме изцяло на служителите от Специализираната прокуратура. Ние не сме престъпници! Сгафилите да си носят отговорността. Сега питат ли ни как работим след всичко, което се изговори напоследък по адрес на габровската полиция? Граждани, дошли да си вършат работата в КАТ, нагрубяват и подхвърлят обидни забележки, ако обслужването се забави заради обстойния преглед, който се прави."