Бърза реакция на полиция и Община, санкционират водач, паркирал до детския кът в Габрово
Бърза реакция на полиция и Община, санкционират водач, паркирал до детския кът в Габрово / Румяна Стоянова

Институциите реагираха светкавично на сигнал в Дарик нюз и социалните мрежи. Вчера бяха разпространени снимки на автомобил, паркиран опасно близо до площадка за игра на деца в центъра на Габрово. Снимките бяха изпратени от журналистката Румяна Стоянова.

От пресцентъра на Община Габрово заявиха:

"Установен е собственикът на автомобила, паркиран в нарушение на пешеходната зона на ул. „Радецка“. Водачът на автомобила ще бъде санкциониран за нарушение на разпоредба на Наредба №2 (За използване и опазване на улиците, тротоарите, площадите, пътищата, мостовете, подлезите, парковете, лесопарковете и уличните насаждения на територията на община Габрово), която забранява паркирането на пешеходните зони.

На собственика на автомобила е изпратено уведомление за явяването му в Община Габрово за съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

Предвижда се в района да бъдат поставени ограничителни елементи, които да възпрепятстват паркирането в зоната".

От пресцентъра на ОД МВР - Габрово заявиха:

"По повод публикувани в местните медии и в социалната мрежа снимки на лек автомобил, паркиран в непосредствена близост до детски кът в центъра на Габрово, ОДМВР-Габрово информира, че водачът на автомобила е установен и ще му бъде наложена санкция по административен ред - по Закона за движение по пътищата за неправилно паркиране, като ще му бъде съставен и протокол за предупреждение по ЗМВР за недопускане на повторно нарушение.

Процедура по налагане на административни санкции е започната и спрямо водачите на други два автомобила – л.а. „Ленд Роувър” и т.а. „ГАЗ”, които преди дни габровец засне неправилно паркирани на ул. "Николаевска".

Бърза реакция на полиция и Община санкционират водач паркирал до детския кът в Габрово
netinfo

ОДМВР-Габрово призовава гражданите да продължат да бъдат обществено ангажирани, активни, бдителни и непримирими към подобни нарушения на установените в името на безопасността и спокойствието на обществото правила и норми".

Бърза реакция на полиция и Община санкционират водач паркирал до детския кът в Габрово
netinfo