Разграбиха билетите за  анимацията „Крадци на ядки“
Разграбиха билетите за анимацията „Крадци на ядки“ / Община Габрово

Билетите за филма „Крадци на ядки“ за днес са изчерпани. Втора прожекция на филма ще има на 1 март 2014 г. от 11.00 часа в зала "Възраждане". Анимационният филм показва забавните приключения на катерицата Сръдльо и плъхчето Бъди.

Режисьор и сценарист на филма е Питър Лепениотис, работил по хитовете на Дисни: „Играта на играчките 2", „Динозавър". Ролите са озвучени на български от: Николай Урумов (Сръдльо), Стефан Сърчаджиев - Съра (Енот), Камен Асенов (Кърт), Момчил Степанов (Редлайн), Ася Рачева (Анди), Ненчо Балабанов (Грейсън), Атанас Сребрев (Кинг), Златина Петкова (Златка), Ася Братанова (Джейми), Николай Върбанов (Пръстите), Марио Балтаджиев (Лъки), Георги Стоянов (Джони), Мирослав Цветанов (Джими).

В оригинал героите говорят с гласовете на Уил Арнет, Брендан Фрейзър, Лиъм Нийсън (в ролята на енота), Катрин Хейгъл, Стивън Ланг, Мая Рудолф.

Премиерата в Габрово е на 2D.

Опитвайки се да оцелеят в града, неразделните приятели катерицата Сръдльо и плъхчето Бъди се натъкват на магазин, препълнен с любимото им лакомство – ядки. За да сбъднат мечтата си - да има достатъчно ядки за всички в парка, приятелите планират най-голямата кражба в историята на гризачите. Но те не знаят, че първо трябва да се справят с банда мошеници, които използват магазина за прикритие.