Работно посещение в Германия на кмета Томислав Дончев
Работно посещение в Германия на кмета Томислав Дончев / netinfo
На работно посещение в Германия ще бъде от днес до края на седмицата кметът на Габрово Томислав Дончев. Той отпътува с още 19 свои колеги от България. Посещението се организира от фондация „Конрад Аденауер” като има за цел да представи общинската политика в новите федерални провинции и по-точно модела на управление в провинция Саксония – Анхалт.

Акцентите в програмата ще бъдат германският опит в изграждането на общински корпорации в новите федерални провинции, както и даването на ценни насоки за превръщането на държавно управляваната политика в политика на гражданската отговорност.

Опознавателната и диалогична програма ще предложи на българските кметове възможността да се запознаят на място с немския опит, за да го приложат в своята общинска и политическа работа.

Повече отговорност за общините и необходими мерки за повишаване на икономическата сила – това ще може да се види и дискутира на място. И тъй като Германия е най-важният европейски партньор на България, опитът на немските колеги е от особено значение, информират организаторите от фондация „Конрад Аденауер”.