Проучват мнението на габровци за забраната за тютюнопушене на закрито
Проучват мнението на габровци за забраната за тютюнопушене на закрито / Дарик Габрово, архив

Във връзка със забраната на тютюнопушене на закрити места от 1 юни 2012г., Регионална здравна инспекция -Габрово провежда социологическо проучване за мнението на населението относно разпоредбата. Проучването ще се проведе в цялата област, като извадката е на случаен принцип, информират от институцията.

Желаещите да попълнят анкетна карта могат да го направят и он-лайн. Анкетната карта може да бъде изтеглена от сайта на РЗИ Габрово /www.rzi-gbr.org/ Анкети/. Анкетирането ще продължи до края на август 2012г. След обработка на резултатите същите ще бъдат оповестени на сайта на Регионалната здравна инспекция- Габрово.

 Стартирането на проучването е част от кампанията "Първите седем години на Консултативните кабинети за отказ от тютюнопушенето /ККОТ/", която в страната протича от 04.06.  до 11.07.12г. чрез редуване на прояви от отделните областни здравни инспекции. В тази връзка днес в Професионалната техническа гимназия "Д-р Н. Василиади" гр. Габрово ще гостува мобилната форма на ККОТ.

Желаещите ще могат от 10.00 до 12.00 ч. да посетят медицинския кабинет в училището, където по желание ще им бъде направена консултация и безплатно изследване за нивото на въглероден монооксид в издишания въздух и карбоксихемоглобин с цел определяне степен на зависимост към тютюна.