Снимка:
Снимка: / детски театър „ Вълшебник“ при ОУ „ Неофит Рилски“ с ръководител Виктория Петрова

С престижни награди от Международен  и Национален фестивал приключи творческата година на детски театър „ Вълшебник“ при ОУ „ Неофит Рилскис ръководител Виктория Петрова. От VІІ Международен театрален  фестивал „ Приятели на България“, който се проведе от 8 до 10 юли 2019 г. в курорта Албена, малките театрали, които са само до 12 г. спечелиха престижно второ място в творческо състезание с 10 колектива от Одеса, Иркутск, Москва, Добрич, Варна, Кюстендил, Бургас, Г. Оряховица, Етрополе. Професионално жури от 7 специалисти- театрали, композитори, хореографи прецизно оценяваше изпълненията на колективите. „ Вълшебниците“ бяха едни от най-малките, но завладяха публиката с веселия, атрактивен спектакъл „ Ян Бибиян“ от Д. Димитров.

Децата много добре се справиха с трудните роли на „ лошите“ дяволи от подземното царство, магиите на злия „магьосник“ Мирилайлай, с ядосаните баби. Пакостите на Ян Бибиян и дяволчето Фют в изпълнение на Алекс и Ивчо провокираха  Кацаря, който предприема непедагогични похвати за превъзпитание, а комичните ситуации взривяват публиката от смях. Заразяващият хумор на спектакъла е поднесен по детски, неподправено, но много талантливо, за което получиха Диплом за лауреати ІІ степен.

Снимка:
детски театър „ Вълшебник“ при ОУ „ Неофит Рилски“ с ръководител Виктория Петрова

А само преди седмица бе дебютът на състава в юбилейното 20 -то издание на Националния театрален фестивал „Приказка за теб“ във Варна. Спечелиха наградата на журито, плакет и купи за актьорско майсторство, и орден за високи постижения. Изпълнителят на Ян Бибиян – Александър Календжиев от V клас, получи специална грамота и орден за мъжка роля.

Малките таланти от училище „ Неофит Рилски“ са истинско театрално откритие. 18 момичета и момчета направиха любимия на децата спектакъл „ Ян Бибиян“, който чака своята публика през есента.