Снимка:
Снимка: / Община Дряново

Прекадетите на Волейболна академия „Стойчев-Казийски“ завоюваха титлата на Републиканското първенство по волейбол, налагайки се с 3:1 над „Пирин“-Разлог във финалната среща, която се проведе вчера в Спортна зала-Дряново.

В рамките на 5 дни, от 27 юни до 1 юли, Дряново бе домакин на първенството, което вдигна адреналина на всички жители и гости на града, дошли да споделят емоцията от срещите във волейболното дерби.

С победата си, състезателите на Велизар Пашов и Георги Петров записаха имената си със златни букви в кратката история на Волейболна академия „Стойчев-Казийски“, ставайки първия шампион на клуба. Мачът започна отлично за софийския отбор, които спечелиха с лекота първите 2 гейма, но допуснаха обрат в третия гейм и да го загубиха. Все пак в четвъртата част, младите лъвчета показаха характер и воля и успяха да затворят мача. Момчетата от ВК „Пирин“ - Разлог, водени от Йордан Мицин, загубиха от отбора на Стойчев-Казийски с 3:1 гейма и останаха втори в оспорвания турнир.

Наградите и медалите връчи лично Матей Казийски, който показа за пореден път колко голям човек е не само на ръст, но и като личност. След като поздрави своя отбор за успеха, Казийски не пропусна да вдъхне кураж на разстроените момчета от „Пирин“.

Волейболистите от столичния ВК „Левски“ извоюваха третото място на държавните финали за прекадети. В спора за третото място, воденият от Добромир Лазаров тим се справи 3:0 с “Хебър” и заслужи бронза.

Левскарите се класираха трети, след като загубиха в първия полуфинал, от отбора на Пирин (Разлог), отстъпвайки драматично с 2:3 гейма. Момчетата изпуснаха страхотен шанс за участие на финала, след като водеха с 14:11 в тайбрека. Официален гост на първенството бе и Президентът на ВК Левски София Владимир Николов. Той не пропусна да поздрави и поощри своите играчи при церемонията по награждаване на медалистите от набор 2005.

Инж. Мирослав Семов и Матей Казийски наградиха най-добрите прекадети за 2019 година.

Един от основните спонсори на събитието бе електронната платформа „Уча се“. Лично от създателя Дарин Маджаров, призьорите от ВАСК получиха ваучери за безплатно 6-месечно ползване на образователния сайт.

Снимка:
Община Дряново

Крайно класиране:
1. ВА "Стойчев- Казийски";
2. ВК “ПИРИН” - Разлог;
3. ВК “Левски” - София;
4. ВК “Хебър” - Пазарджик;
5. ВК “Славия” - София;
6. ВК “Дунав” - Русе;
7. ВК “Хан Аспарух” - Исперих;
8. ВК “Изгрев” - Ябланица.

Индивидуални награди:

“Най-добър разпределител” - Рангел Ангелов ( Хебър);
“Най-добро либеро” - Любомир Атанасов (ВАСК);
“Най-добър изпълнител на начален удар” - Николай Герганов (ВАСК);
“Най-добър централен блокировач” - Александър Рачев (ВАСК);
“Най-добър нападател” - Мартин Мандаров ( ПИРИН);
“ MVP “ - Виктор Томов (ВАСК).