Снимка: Александър Чавдаров
Снимка: Александър Чавдаров / Диалози в образованието
Събитието „Диалози в образованието“ събра ключовите участници в процеса у нас – директори, зам.-директори, зам.-министър и експерти от МОН и от РУО в страната. Участие взеха зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова и представители на образователната система от 20 населени места в страната – Габрово, Бургас, Варна, В. Търново, Велинград, Враца, Видин, Дупница, Златица, Карлово, Козлодуй, Монтана, Пазарджик, Плевен, Русе, Сливен, Смолян, Сопот, София, Търговище.

11 образователни занимания за 9 дни проведе Регионален исторически музей – Габрово

Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката се обърна към участниците в залата: „Образованието като основа на една нация, която има перспективи за развитие и достига своите цели, няма как да се случи, ако не дадем всички възможности на своите деца. И това е всъщност предприемачеството в образованието – да покажеш верния път и да достигнеш до решенията. Усещане ли е, ангажимент, или само знания, или комплекс от натрупани знания и умения? Много важни са свързващите компетентности. Искаме да имаме определение, вярното определение за STEM. Давайки нашето определение, винаги рискуваме. Нека говорим за отношения и за възможности, за това, че знанието е капитал. Ние сме много предприемчива нация в момента, защото образованието е приоритет.“

В Габрово министър Вълчев се среща с началниците на образованието от цялата страна

Всички участници бяха поканени да сложат своите ценности на специално създаденото Дърво на ценностите за събитието. „Приложимост и адекватност – това слагам аз тук. Това са моите приоритети и ценностите на образованието днес. Всички сме отговорни – министъра, заместник-министрите, директорите, учителите.“– каза Михайлова.