Представяне на проекта в Габрово
Представяне на проекта в Габрово / DarikNews.bg
В Ритуалната зала на Община Габрово започна представянето на проект „Развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово“. Кметът Таня Христова поздрави присъстващите и очерта важността на инициативата от гледна точка не само на оптимизиране на услуга за населението на града, но и за подобряване на околната среда.

Днес започва модернизацията на обществения транспорт в Габрово
 
Зам.-кметът Климент Кунев представи дейностите по проекта, като информира, че обществените поръчки за тяхното изпълнение вече са проведени и изпълнителите са избрани. Част от тях не присъстват в залата, но по думите на Кунев „имат намерение още утре да започнат работа на терен”.

 

Представянето на проекта в Габрово
DarikNews.bg


Предвижда се да бъдат променени и модернизирани транспортна и съпътстваща я инфраструктура, превозни средства и други.
 
Чрез този проект автопаркът на общинския превозвач ще бъде обновен с 14 нови автобуса, на всяка спирка ще има система, която информира за графика на автобусите, пет от най-натоварените кръстовища ще са с нов режим на светофарите. Подлезите до Дома на хумора и до Автогарата ще се ремонтират, на предгаровия площад ще има кръгово кръстовище, спирка „Рачо Ковача“ до моста Игото ще бъде преустроена в „джоб“.

Повече от половината габровци вървят пеш, само 5% използват градския транспорт
 
По обед на площада пред гарата в Габрово ще бъде направена символичната първа копка.