Подкуп от 20 лв. получи пробация по делото ДАИ-Габрово
Подкуп от 20 лв. получи пробация по делото ДАИ-Габрово / DarikNews.bg, архив

Основните теми от вестник "100 вести" днес:

С един оправдан и един осъден на пробация завърши делото в габровския Окръжен съд, добило публичност като подкупите в ДАИ-Габрово. Подсъдими бяха двама инспектори от Областния отдел „Контролна дейност - ДАИ” - Габрово, срещу които имаше повдигнати обвинения, че в периода от средата на 2012 г. до началото на 2013 г. по време на изпълнение на служебните си задължения са спирали за проверка товарни автомобили и автобуси, като са искали и приемали от водачите им различни парични суми, за да не им бъдат съставени актове за допуснати нарушения.

„Незабавно ще възложа проверка на сигнала за обгазяване на района около зала „Орловец“ - заяви вчера директорът на РЗИ - Габрово д-р Веселин Димитров по повод разпространено писмо от ГД ДНЕС – Габрово.

Днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще подпише договора за обследване на строителната площадка и изработване на технически проект за завършване изграждането на язовир „Нейковци“. Това ще е поредната крачка за завършване на водоема.

Мостът на занаятите се руши, сигнализира в редакцията на „100 вести“ доц. Христо Славчев. „Рушащата се част не се вижда от тези, които преминават по моста.