Подготвят промени в Правилника на Общинския съвет в Дряново
Подготвят промени в Правилника на Общинския съвет в Дряново / netinfo
На първото си работно заседание дряновските общински съветници избраха двама зам. председатели, пет постоянни и две временни комисии. Цветан Йорданов от „Обединена левица”, председател на ОбС в миналия мандат, и Румен Иванов от „ГЕРБ” са новите заместници на председателя на Общинския съвет. Съветниците гласуваха 5-членен състав на четири от постоянните комисии – „Финансово-икономическа политика”, с председател Николай Марков, „Устройство на територията, селско и горско стопанство”, с председател Михаил Белев, „Здравеопазване, социални дейности и жилищно настаняване”, с председател Цветан Йорданов и „Общинска администрация, обществен ред и сигурност”, с председател Румен Иванов. Постоянната комисия по „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм” ще бъде от седем човека, като за неин председател бе избран Румен Иванов.

Тричленна Временна комисия, с председател Цветан Йорданов, ще подготвя промените в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация – Дряново.

Също тричленна Временна комисия, с председател Румен Иванов, ще направи необходимите промени в Наредба №1 за спазване на обществения ред, благоустрояване и хигиенизиране на общината и опазване на околната среда.

Общинските съветници избраха за свой представител в Областния съвет за развитие председателя на Общинския съвет Ангел Димитров.

В края на заседанието съветниците подкрепиха предложението на Кмета на общината за отпускане на еднократна парична помощ за болно дете, като гласуваха триста лева от общинския бюджет. Още 250 лв. ще получи семейството на болното дете, дарени от общинските съветници – Емил Попов, Мариана Печеян и Тодор Василев.