Утрото на Кирил
Утрото на Кирил / личен архив, Тихомир Църов
На 17 февруари се отбелязва Световният ден на нашите  любими  мъркащи и игриви приятели – котките. Ние от Дома на хумора и сатирата няма да пропуснем да се позабавляваме с Вас по този повод. Все пак, един от символите на Габрово и наш музеен любимец е котката с отрязана опашка.

Заповядайте на 25 февруари от 10:30 часа в Залата на жирафите на първото ни за тази година творческо ателие, в което ще изработим заедно най-хубавия подарък-играчка за Вашето коте. Къщичка от кашон, мишки от картон, птички от прежда и много други. Докато мислим за котешките игри, ще играем с въображението си, с гласа си и с телата си.

Елате с кака или батко, с мама или татко, с баба и дядо или с приятели от квартала! Всички сте добре дошли.

Подарък за твоя мъркащ приятел
Дом на хумора и сатирата


Творческите и образователни ателиета в Дома на хумора и сатирата ще организираме всеки месец в почивните дни и ваканциите и ще обявяваме в месечната програмата на Музея. Тук ще гостуват артисти и художници от страната, които ще Ви запознават с интересни и нови художествени техники, ще проектирате и строите с тях градове от хартия и дърво.  Ще пеете на различни езици и ще играете невиждани досега танци. Ще измисляте комикси и анимационни филмчета, ще изработвате карнавални маски и костюми. Ще използвате своите мобилни устройства по интересен и полезен начин. Ще се учите да разбирате и общувате с изкуството по нетрадиционен и забавен начин.
 
Да насърчаваме  и развиваме детското въображение и творчество е основна задача в нашите занимания. Екипът на Дома на хумора вярва, че общуването с изкуството е толкова значимо, колкото и умението да четем, пишем и смятаме. За да можем да се справяме с предизвикателствата в живота,  нужно е да можем да виждаме нещата от различни гледни точки и винаги да знаем, че най-доброто решение е в нашите ръце и идва от нашето сърце, на което ни учи изкуството. 

Нашите творчески ателиета не са само занимания за запълване на свободното време, те са полезни, интересни, забавни и ще разкриват за вас невиждани светове.