Георги Казаков
Георги Казаков / ПП ГЕРБ

По предложение на общинските съветници от ГЕРБ-Дряново Георги Казаков, Преслава Демирева и Даниела Василева Общински съвет – Дряново взе решение да бъдат закупени учебници за двете дряновски училища на стойност 3000 лева, разпределени по равно за учебните заведения ПГИ „Рачо Стоянов” и СУ „Максим Райкович”.

Преслава Демирева
Преслава Демирева

Средствата са от годишната заплата на новия председател на Общински съвет-Дряново Георги Казаков от ГЕРБ, който избра да бъде назначен на непълен работен ден и спестените от неговата заплата средства да бъдат използвани в подкрепа на образованието в дряновска община. Първоначалното предложение беше средствата да бъдат за подпомагане на транспорта на учениците от 8 клас за учебната 2018/2019 година, но след като се оказа, че няма пътуващи ученици, които да се възползват от тази подкрепа, съветниците от ГЕРБ-Дряново внесоха ново предложение – със средствата да бъдат закупени учебници, което Общински съвет прие на последното си заседание.

Даниела Василева
Даниела Василева

На него беше решено и със средства от бюджета на Общински съвет, в размер на 3000 лева, да бъде подпомогнат и мъжкият представителен отбор на Футболен клуб „Локомотив 1927” за участието му в Северозападна Трета лига за сезон 2018/2019 г.