ПМГ – Габрово спечели областното на Ученическите екипи по първа помощ
ПМГ – Габрово спечели областното на Ученическите екипи по първа помощ / БЧК

На 8 ми май, Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец, в сградата на Информационно-образователен център на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово се проведе областното състезание на ученическите екипи по първа помощ. В състезанието взеха участие победителите от общинските кръгове в Габрово, Севлиево и Трявна.

Основната цел на тези състезания е показването на конкретни знания и практически умения за прилагането на подходящи животоспасяващи и животоподдържащи действия на мястото на инцидент или в близост до него до идването на екип от Спешна медицинска помощ.

Главен съдия на състезанието беше д-р Георги Шандурков, директор на ЦСМП-Габрово и председател на Областния съвет на БЧК – Габрово.

Участниците преминаха през три практически пункта – един от които индивидуален и два теоретични. На първо място се класира отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев”, на второ място – ОУ „проф. П. Н. Райков” – гр. Трявна, а на трето място СУ„Васил Левски” – гр. Севлиево.

Победителите ще вземат участие в Националното състезание на Ученическите екипи по първа помощ, което ще се проведе от 2 до 4 юни 2017 г. в НУЛЦ на БЧК, с. Лозен.