Пет победи и един равен е равносметката от контролите на ФК Янтра1919 от лагера в Малта
Пет победи и един равен е равносметката от контролите на ФК Янтра1919 от лагера в Малта / netinfo

Лагерът на габровския клуб ФК „ Янтра 1919” в Малта приключи повече от добре. Габровци завършиха своята подготовка с един равен и един спечелен мач, които бяха изиграни в Санта Лучия.

Клубът записва общо 5 победи и 2 ремита от контролите, проведени в Малта. Подготовката продължава на българска земя, ясни са следващите срещи.

В първия от двата последни мача, срещу местния тим на Санта Лучия, взе участие групата до 19 г.

Срещата започна равностойно, като още от самото начало домакините проявиха някои неспортсменски и агресивни действия. Така в 14-та минута малтийския отбор отбеляза гол в габровската врата, но това не притесни нашите момчета, а напротив техните действия станаха по-целеустремени. Цветомир Ненков направи чудесен гол с глава след асистенция на Георги Йотев в края на първата част.

След почивката, играта на габровци тръгна добре, но спречкване край тъч линията стана повод на грозни сцени, подбудени от домакините.

Размяна на удари, блъскане и грозни реплики бяха повод за три червени картона - два за домакините и един за габровци. От отбора на Санта Лучия бяха изгонени вратаря, който прояви агресивни действия в спречкването, и един полеви играч.

За ФК ”Янтра 1919”  бе изгонен Георги Колев, който направи всичко възможно да избегне конфликт, но съдията не оцени това. Не след дълго Георги Иванов успя да насочи добре топката с глава и отбеляза гол във врата на домакините. В основата на гола беше Йотев с добра асистенция в 69-та минута.

Домакините се съвзеха и накрая постигнаха още един гол в 85-та минута, който доведе до крайното 2-2.

Пет победи и един равен е равносметката от контролите на ФК "Янтра1919" от лагера в Малта
netinfo

В последната контрола на малтийска земя, съставът до 17 г. на ФК „Янтра 1919” завърши подобаващо зимната си подготовка, след като успя да надвие отборът на ФК Санта Лучия с минималното 1:0.

Двубоят бе оспорван, ситуации пред двете врати не липсваха и вратарите на двата тима имаха доста работа.

В 40-та минута главният съдия отсъди спорна дузпа в полза на домакините, но при изпълнението нападателят на малтийския отбор прати топката над вратата, запазвайки нулевото равенство до полувремето.

Втората част продължи с надиграване в центъра на терена, като постепенно възпитаниците на треньора Веселин Антонов взеха инициативата. Така се стигна до 83-та минута, когато Момчил Петров – Мочо отбеляза своя трети гол в подготовката, след като елиминира противников защитник извън наказателното поле и прати топката неспасяемо в далечния ъгъл.

С последния съдийски сигнал дойде не само края на мача, но и финализирането на поредицата контролни срещи за габровци в южната страна, оставяйки ФК „Янтра 1919” без нито една загуба – седем изиграни мача, пет победи и само два равни резултата.