Отрицателни температури през целия ден
Отрицателни температури през целия ден / DarikNews.bg, архив

Сутринта на 7 януари температурата в област Габрово е - 11 градуса. Облачно е, на места има слаб снеговалеж. Около 14:00 часа ще бъдат отчетени най-високите за деня температури, които също са отрицателни - 7 градуса.

Вятърът в по-голямата част от страната вече ще е слаб, само в най-източните райони все още умерен до силен - от север, с тенденция на отслабване към края на деня. Облачността ще е променлива, над Източна България често значителна, почти без валежи. Максималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса.

И в планините ще е с променлива облачност, почти без валежи, тук-там ще прехвърчи сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен - от север, с тенденция на отслабване към края на деня над западната част от страната. Продължава да застудява. Температурите в следобедните часове на 1200 метра ще са около минус 11-12 градуса, на 2000 метра около минус 15 - 16 градуса.

В четвъртък сутринта ще е почти тихо и доста студено с минимални температури, в по-голямата част от страната между минус 14 и минус 9 градуса. Ще има разкъсана облачност, над много райони до слънчево време. Дневните температури ще се повишат слабо - максималните ще са между минус 6 и минус 1 градуса. В петък ще духа слаб до умерен вятър от югозапад и, по-късно от запад. Температурите ще се повишат с още няколко градуса. Облачността ще е променлива, често значителна и на места, главно в Северна и Източна България ще превали слаб сняг.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg