От БСП коригират министър Плевнелиев
От БСП коригират министър Плевнелиев / Дарик Габрово

Тенденцията за всичко да е виновно предишното правителство важи с пълна сила за минитъра на Регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, каза днес председателят на Общинската структура на БСП в Габрово Николай Григоров. Той коментира изказванията на министъра в края на миналата седмица по време на посещението му в Габрово. Във връзка с изявлението на Плевнелиев, че държавата, в лицето на правителствто , е осигурила заем за строителството на язовир Нейковци, Григоров каза, че парите от световната банка са били договорени от предишното правителство и са били ратифицирани от предишния парламент.

При посещението си Плевнелиев е отправил критики към предишното правителство, че не са си свършили работата с тунела под Шипка. „Притеснявам се,че сегашните управляващи още не са влезли в час и разграничават тунела от западния обходен път. Колкото по-скоро разберат, че това е един проект, толкова по-добре. Да се обвиняват предишните управляващи и МРРБ, че не са си свършили работата - това просто не е вярно, каза Николай Григоров. Според него, пътят, по който са ни повели от ГЕРБ няма да доведе до нищо добро. "Отрицанието не води нищо градивно", смята Григоров.

„Аз и колегите ми няма да допуснем да бъдем оплювани за неща, които не са истина. И няма да се уморя да повтарям свършеното от мен и колегите ми, включително и Йовко Йовков, в предишния парламент", каза още Григоров.