От Благоустрояване ще намерят в контейнера до пощата отпадъци, оставени от човек с несменен чип
От Благоустрояване ще намерят в контейнера до пощата отпадъци, оставени от човек с несменен чип / Dariknews.bg

Преди време една част от българското общество се скандализира от политическо изказване, в което се твърдеше, че е необходима промяна на чипа при българите. Години след това все повече хора започнаха да цитират думите от изявлението.

За историята с чипа се сетих днес, минавайки край сградата на Български пощи в Габрово. Точно на завоя от ул. "Македония" има поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци. Според новата инициатива - един по-голям жълт за пластмаса и един кафяв, с по-ограничено съдържание.

Какво ще намерят служителите на фирма "Благоустрояване" в жълтия контейнер? Строителни отпадъци. Мъж на видима възраст около 30-те днес малко преди 10:00 часа предпочете това място, за да се отърве от мазилка, части от стари плочки (вероятно от баня), дюбели и различни други неща от този вид.

Изпразни съдържанието на три чувала, прибра ги в автомобила си и се приготви да си ходи.

От "Благоустрояване" ще намерят в контейнера до пощата отпадъци, оставени от човек с несменен чип
netinfo

На въпроса защо изхвърля този вид отпадък на място, което не е предназначено за него той има готов отговор.

"Защото си плащам данъците"!

Впрочем защитното му поведение подсказва, че поне в началото на разговора се опитва да се ориентира в обстановката. Ами, ако човекът, който е спрял да му задава въпроси се окаже с възможности да го санкционира?

От "Благоустрояване" ще намерят в контейнера до пощата отпадъци, оставени от човек с несменен чип
netinfo

И докато се опитва да разбере с кого си има работа изстрелва другата култова в този случай фраза:

"Да не искате да ги изхвърля някъде в гората и да замърся природата"?

В тона му се долавя дори нотка на възмущение.

"Вие кой сте, бе, господине"?, решава да вземе нещата в свои ръце той. Отговорът, който чува поставя нещата на мястото им:

"Представете си, че не съм никой, че просто съм един гражданин, който не иска парите от данъците му да се пилеят с унищожаването на съдове за смет".

Гражданин ли? Те гражданите нямат думата, не са нещо специално, всички сме такива. Пък и гражданите не могат да те санкционират. Вероятно този се прави на интересен.

Може би такива са изводите на мъжът, който е избрал точно това място да се освободи от старата си мазилка, изкъртените плочки и другите строителни отпадъци.

Той изразява всичко това в едно изречение, секунди преди да потегли с автомобила си:

"Абе, знайш ли кат стана. Кат сляза ша видиш".

И потегля. Светофарът светва зелено и колата прави десен завой, регистрационният й номер постепенно изчезва в далечината.

ЕВ3557АТ

От "Благоустрояване" ще намерят в контейнера до пощата отпадъци, оставени от човек с несменен чип
netinfo