Опитаха да отвлекат четирима младежи от севлиевското село Горна Росица
Опитаха да отвлекат четирима младежи от севлиевското село Горна Росица / DarikNews, архив
Опитаха да отвлекат четирима младежи от севлиевското село Горна Росица
76466
Опитаха да отвлекат четирима младежи от севлиевското село Горна Росица
  • Опитаха да отвлекат четирима младежи от севлиевското село Горна Росица

Четирима младежи са били отвлечени от севлиевското село Горна Росица. Момчетата успели да се спасят, като използвали невниманието на похитителите си.

В 03:30 ч. на 20 ноември, те успели да се свържат с полицията. Потърпевшите заявили, че същата нощ към 01:00 ч., докато се придвижвали по улица в селото с л.а. „Фолксваген Голф”, били застигнати и засечени от л.а. „Мерцедес”.

След като спрели, от „Мерцедес”-а слезли двама мъже, които ги заплашили с нож и пистолет и им отнели мобилните телефони. Единият от извършителите се качил при тях и принудил водача да потегли в посока къв близкото село Яворец. Непосредствено зад тях се движил съучастникът му с л.а. „Мерцедес”.

След като отбили по страничен черен път и автомобилите спрели, потърпевшите, използвайки невниманието на извършителите, успели да избягат и да се придвижат до село Яворец. Там, от дома на свои познати, сигнализирали в полицията.

Предприети били незабавни оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия и няколко часа по-късно извършителите били установени - 25-годишен мъж от София и 21-годишен севлиевец, които периодично пребивавали в с. Горна Росица.

Двамата са задържани в жилищата им. Л.а. „Мерцедес”, с който извършили престъплението, е установен, намерени и иззети са използваните от тях нож и газов пистолет. Л. а. „Фолксваген Голф” е открит опожарен в ливада в землището на с. Горна Росица. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

По първоначални данни, деянието е извършено след употреба на алкохол, без ясни мотиви и цел. По случая е започнато досъдебно производство.