Обсъждат промени в учебния план на Техническия университет
Обсъждат промени в учебния план на Техническия университет / netinfo

 Промените в учебния план на бъдещите студенти в габровския университет са  объсждали Областния управител Светлозар Тодоров и Ректорът на ТУ - Габрово - доц.  Дешка Маркова. На срещата е била дискутирана необходимостта от по-тясна връзка между фирмите и университета и нуждата от повече практически умения на студентите в реална работна среда. Доц. Маркова е поела ангажимент да направи предложение за преструктуриране на учебния план, с оглед на това да се увеличат часовете за практика в бакалавърската степен. Тя сподели, че е съпричастна към подобен род инициативи и вижда в тях конкретни  ангажименти и действия, които се предприемат.

След срещата си с ректора, Областният управител е посетил Учебния кариерен център, където е разговарял с доц. Илиев- директор на центъра. Приета е идеята всеки месец да се актуализира информационната база данни за свободните работни места и стажантски програми на фирмите.

Предстои да бъдат изпратени писма  от кариерния център и от Областния управител Светлозар Тодоров, за да се уведомят фирмите за взетите решения.